Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Keuzestress: Parfumado

"Wat is mijn favoriete parfum?" Als ik die vraag krijg ga ik meestal terug naar mijn Narciso Rodriguez of Miss Dior Chérie. Ondertussen heb je hier ook al tal van varianten in dus daarmee weet ik het nog niet. Een goede parfum vind ik heel belangrijk: het kan me direct een boost in mijn zelfvertrouwen geven als ik weet dat ik lekker ruik en het typeert ook een persoon. Zo kan ik bepaalde parfums onmiddelijk aan bepaalde personen linken. Ik heb ondertussen ook al een aantal flesjes staan. De ene grijp ik al sneller dan de andere maar allen wisten ze mij ergens te bekoren. 

Als ik op zoek ga naar een nieuw parfum, niet dat ik er dan op dat moment specifiek eentje nodig heb maar heb gewoon zin in een nieuw geurtje, dan is er altijd die vraag in de parfumerie die ik niet weet te beantwoorden: "wat zoek u specifiek mevrouw?" Ik krijg dan een aantal geuren aangeboden. Deze is bloemig, deze is fruitig, deze is fris... Eerlijk... na een tijdje weet ik gewoon niet meer welk merk met welke geur overeenkomt. Ik ga dan voor een veilige optie: de nieuwste variant van Narciso Rodriguez anders? 

Elke maand parfum aan huis

Nu botste ik laatst op een leuk nieuw concept en dat is Parfumado. Zoals de naam het zelf aangeeft draait het op deze website allemaal rond parfum. Ze hebben zo'n 350 authentieke geuren in de aanbieding. Bij registratie kan je een soort parfumquiz afleggen die je kan helpen bij het bepalen van je lievelingsgeuren. Zo baseren zij zich op voorgaande merken of bepaalde geuren die je wel of niet liggen. Nadien krijg je een drietal parfums aangeboden die je ietwat kunnen leiden in jouw zoektocht. Bij Parfumado ga je een soort abonnement aan waarbij je elke maand een parfum kan kiezen of je kan laten verrassen. Je krijgt dan het parfum in reisformaat (8ml) thuis opgestuurd. Zo'n flesje is goed voor 30 dagen en geeft jou op die manier inzicht of het parfum wel of niet een match is. Tegen dan ontvang je een nieuw flesje en kan je het proces herbeginnen. 

Bij jouw eerste bestelling ontvang je een koker (beschikbaar in verschillende kleuren) waarin je het parfumflesje kan klikken. Op die manier kan je jouw parfum makkelijk meenemen in de handtas of op reis. Bij de volgende bestellingen krijg je dan enkel het parfumflesje thuis.  Het is wel zo dat ze op regelmatige basis hun leden verrassen met extra cadeaus. Zo krijg ik na drie maanden een speciale zilveren koker toegestuurd.

Mijn ervaring

Het concept lijkt me fantastisch. Je kan op regelmatige basis nieuwe geuren testen. Niets is zo jammer als een parfumfles kopen van 50ml wat in de winkel nog een aangename geur leek en dan plots thuis niet meer jouw ding blijkt te zijn. Jouw keuze baseren op één keer ruiken aan een parfumtester is toch nog volledig verschillend met een maand het parfum effectief dragen.
Met deze kleine flesjes van Parfumado kan je eens gek doen en geuren kiezen die normaal niet in jouw comfortzone liggen. Wie weet ben je nog aangenaam verrast!

Mijn eerste bestelling was Just Rock! van Zadig & Voltaire. Lekker geurtje maar het is geen fles die ik full size zou aankopen. Toch wel blij dat ik deze al eens getest heb want die stond op mijn verlanglijstje om aan te kopen.

Maar de grote hamvraag: wat kost mij dit nu? Elke maand jouw parfum thuis in de brievenbus komt neer op €14.95 (makkelijk opzegbaar). Mocht je helemaal overtuigd zijn van een bepaalde geur dan kan je die ook full size aankopen met korting van €14.95.

Enkele bemerkingen hierbij:

  • Ze beschikken over een ruim assortiment aan authentieke geuren (geen schrik het zijn geen nep-varianten) maar hiermee zit niet altijd jouw favoriet ertussen. Zo mis ik bijvoorbeeld Gucci & Chanel maar lees op hun blog dat er altijd nieuwe geuren bijkomen.
  • Je kan het abonnement altijd pauzeren of volledig stopzetten. Let op bij pauzeren moet je elke maand opnieuw pauzeren anders krijg je automatisch een flesje opgestuurd.
  • Heel handig is dat de verzending in de brievenbus past dus je hoeft niet meer bij de buren aan te kloppen of naar het postkantoor te lopen.
  • Ik mis uiteraard wel de mooie parfumflacons maar zoals aangegeven als je een geurtje helemaal top vind kan je altijd de full size versie aankopen.
  • Leuk cadeau-ideetje: ze hebben ook een gift box met drie verschillende geuren die je kan bestellen aan €44.95.

Korting via Kattenbelletjes

Bij mijn bestelling kreeg ik een kortingscode (vGX8Z4nlW) waarbij elk nieuw lid 50% korting krijgt op de eerste bestelling. 

Laat me zeker weten in de comments welke parfum jullie gekozen hebben!

Naar overzicht blog

9 reacties

Dhini

Echt ideaal. Ik ken en heb deze ook. Super fijn en leuk dat iedere maand ander parfum in je brievenbus. Ik zou graag iedere maand willen ontvangen. Love parfum

Rory

Ik begrijp het niet helemaal. Krijg je nu voor € 14,95 zo'n klein sample flesje of toch 30 ml zoals je hierboven in een reactie schrijft? Voor dat eerste vind ik het echt te duur. Een abonnement neem ik principieel niet meer af (op een gegeven moment moesten we echt financieel opletten en het eerste wat dan sneuvelt bij ons zijn abonnementen). Verder heb ik een sterke voorkeur voor parfums, waar ik dan eigenlijk ook bij blijf. Voor mij is het dus niet echt een idee, maar wellicht voor heel veel anderen juist wel.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hallo Rory, Sorry voor de verwarring ik zie dat ik 30 ml had neergeschreven maar dat klopt uiteraard niet. Het is een sample van 8 ml waar je ongeveer een maandje zoet mee bent. Ik vind de prijs nog wel meevallen maar zie mezelf dan ook geen abonnement voor jaren verder afsluiten. De eerste maand krijg je ook 50% korting dus dat is ook wel leuk meegenomen. Beslis je dan nog om na drie, twee of zelfs één maand het abonnement stop te zetten dan kan dat gewoon. Het is voor mij een ideale manier om een aantal maanden wat geuren te testen om zo een nieuwe favoriete geur te vinden. Maar begrijp je standpunt zeker en vast want hier heb ik ook al een Goodiebox abonnement lopen en al de kosten samen vormen natuurlijk wel een groot budget :-).

Monique

Wat ideaal! En soms lijkt hij in de winkel heel lekker maar ben je er al weer snel op uitgekeken. Dan is dit wel erg handig.

Joyce - SomedayTodayNL

Ik ben echt een zeikerd wat geurtjes betreft haha. Ik heb een aantal favorieten en daar wijk ik niet van af.

Manon

Ik zag laatst een ad hiervan en ze namen als voorbeeld een hele dure parfum wat lang op mijn wishlist stond, die parfum heb ik gekocht en daarna nooit gebruikt. Maar vind €14,95 wel veel. Vooral omdat je daarna alleen een sample krijgt, geen houder. Zou de rest van de maanden dan €9,95 vragen.

Felice Veenman

ik hecht nogal aan mijn geuren, voor mij zou het denk ik niet werken. Bovendien vind ik een geur een cadeautje, als ik elke maand een flesje krijg is het cadeau-achtige er wel een beetje af. Ik begrijp het idee wel, maar het past gewoon niet bij mij

nicole orriens

Kost het 14,95 per maand? Of is dat per jaar? Ik kan me voorstellen dat je zo goed verschillende geuren kunt uitproberen inderdaad.

Kattenbelletjes Foto Pitoe

Hallo Nicole, Het kost idd €14.95 per maand en dan krijg je eigenlijk een flacon van 8ml :-).Voor mij is het idd ideaal om tegen een lagere prijzen verschillende geuren te testen :-).

Krystle/Batboy

Wow lekker veel verschillende geurtjes! Helemaal met je eens dat het zonde is om een flesje te kopen dat achteraf toch niet je geur is, heb ik ook heel vaak.... mooi concept dit, dit is ook wel iets voor mij. Ik heb nu 2 geurtjes Wish en Gucci Rush en daar ben ik erg blij mee. Ze ruiken heerlijk en blijven lang hangen

rachel

ik ben ook parfum verslaafde en heb er echt veel heerlijk !! ik ken dit ook maar vind het een beetje zonde van mijn geld, ik investeer dan liever in een grotere flacon https://lafamiliab.nl/

Plaats een reactie