Logo Kattenbelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Broccolisoep met kokosmelk en curry

Je kent ze wel, die kleine "goestingskes" die onze goede voornemens om wat minder te snoepen in gevaar brengen. Tijdens de wintermaanden kan ik mezelf altijd plezier doen met een tasje zelfgemaakte soep. Je hebt onmiddellijk je portie groenten binnen en een verzadigd gevoel.  Deze variant met broccoli is één van mijn favorieten!

Ingrediëntenlijst voor 2.5 liter soep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 liter kippenbouillon
  • 700 g broccoliroosjes (ongeveer 2 broccoli 's)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. 
  2. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. 
  3. Stoof de ui en knoflook in olijfolie. Roer regelmatig en voeg na enkele minuten de broccoli toe. 
  4. Kruid de broccoli af met peper en zout en kerrie.
  5. Overgiet de broccoli met de kippenbouillon en laat gaar koken. 
  6. Voeg nu de kokosmelk toe.
  7. Mix de soep glad. 
  8. Smakelijk.
Naar overzicht blog

Plaats een reactie